سرطان سینه یکی از انواع سرطان در دنیا می باشد و متخصصان این حوزه برای بهتر شدن روند پیشگیری و درمان راههایی را پیشنهاد میدهند. غربالگری سرطان به منظور بررسی نشانه های سرطان قبل از بروز علائم آن است که میتواند منجر به شناسایی سرطان در مراحل اولیه و درمان آن شود. روش های مختلفی برای غربالگری سرطان سینه وجود دارد، مثل آزمایش هایی برای غربالگری انواع مختلف سرطان، تصویربرداری رزونانس مغناطیسیMRI) (، معاینه پستان، ترموگرافی، نمونه برداری از بافت. معاینه بالینی پستان، معاینه پستان توسط پزشک یا سایر متخصصان سلامت است .
سرتیتر های مقاله سرطان سینه
وجود نتایج مثبت و منفی کاذب در هنگام غربالگری
آیا غربالگری سرطان سینه از دغدغه های شما می باشد؟
اطلاعات بیشتر در مورد غربالگری سرطان با خواندن نکات کلیدی زیر:
در ادامه نکات کلیدی غربالگری سرطان سینه را بخوانیم.
✓سه نوع ماموگرافی موجود است:
عوامل موثر بر اینکه ماموگرافی قادر به تشخیص سرطان پستان باشد چیست؟
یک جرعه اطلاعات بیشتر راجع به سرطان سینه
وجود نتایج مثبت و منفی کاذب در هنگام غربالگری
همچنین لازم است بدانیم نتایج مثبت کاذب و منفی کاذب در هنگام غربالگری وجود دارد که نیاز به بررسی بیشتر را ایجاب میکند. زنانی که با برخی از ویژگی ها، غربالگری سرطان سینه برایشان مفید نیست، از جمله زنان سالمندی که در صورت تشخیص سرطان سینه از طریق غربالگری، معمولاً به دلایل دیگر جان خود را از دست خواهند داد.
غربالگری ماموگرافی برای افراد ۶۶ تا ۷۹ ساله، در زنان با خطر متوسط ابتلا به سرطان سینه و در زنانی که انتظار نمی رود برای مدت طولانی زندگی کنند و بیماری های دیگری دارند. و در نهایت در مورد خطر ابتلا به سرطان سینه، اینکه آیا آزمایش غربالگری برای شما مناسب است و فواید و مضرات آزمایش غربالگری، با پزشک یا سایر ارائه دهندگان مراقبت صحبت کنید. مجموعه از نو باهم به همراه بهترین متخصصین در زمینه درمان سرطان با تشکیل گروه های درمانی سعی در آگاه سازی و همراهی مبتلایان به سرطان سینه تا بهبود و درمان دارد.
عنوان | غربالگری سرطان سینه |
نویسنده | دکتر نرگس رحمانیان |
زمان مطالعه | 16 دقیقه |
آیا غربالگری سرطان سینه از دغدغه های شما می باشد؟
غربالگری به معنی بررسی نشانه های بیماری نظیر سرطان سینه، قبل از بروز علائم آن است. هدف از آزمایشهای غربالگری، شناسایی سرطان در مراحل اولیه و زمانی است که بتوان آن را درمان کرد . گاهی اوقات آزمایش غربالگری توده ای سرطانی را نشان داده که بسیار کوچک بوده و یا بسیار کند رشد می کند از این رو دانشمندان در تلاشند تا افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به انواع خاصی از سرطان هستند را شناسایی کنند.
به عنوان مثال، آنها به سن فرد، سابقه خانوادگی و مواجهه های خاص در طول زندگی خود توجه می کنند. موضوعاتی همچون: مشخص کردن افرادی که بایدغربالگری شوند از نظر سرطان ، آزمایشاتی که این افراد باید انجام دهند، دفعات انجام و تکرار آزمایشات و … را به وسیله ی اطلاعات ذکر شده، به پزشکان کمک میکند .
توصیه کردن پزشک به انجام آزمون غربالگری، به معنای وجود بیماری سرطان در شما نیست .زمانی که شما علائم سرطان را نداشته باشید، آزمایش های غربالگری انجام میشود. زنانی که دارای سابقه خانوادگی قوی یا سابقه شخصی سرطان یا سایر عوامل خطر هستند نیز ممکن است تحت آزمایش ژنتیک قرار گیرند، اگر نتیجه آزمایش غربالگری غیرطبیعی باشد، ممکن است نیاز به انجام آزمایشهای بیشتری برای تشخیص سرطان داشته باشید که این موارد را تستهای تشخیصی می نامند.
اطلاعات بیشتر در مورد غربالگری سرطان با خواندن نکات کلیدی زیر:
اجزای تشکیل دهندهی سینه، لوب ها و مجاری هستند. لوب ها ۱۵ تا ۲۰ بخش هستند که هر سینه دارای این لوب ها است و لوب ها از بخش های کوچک تری به نام لوبول تشکیل می شوند. لوبول ها به ده ها غده ریز ختم می شوند که می توانند شیر تولید کنند. لوب ها و لوبول ها توسط لوله های نازکی به نام مجرا به هم متصل می شوند.
هر سینه همچنین دارای رگهای خونی و عروق لنفاوی است. رگهای لنفاوی حامل یک ماده تقریباً بی رنگ و آبکی به نام لنف هستند. لنف از طریق عروق لنفاوی بین غدد لنفاوی در جریان است. غدد لنفاوی ساختارهای کوچک و لوبیایی شکلی هستند که لنف و گلبول های سفید موجود در آن را ذخیره می کنند و خود به کنترل عفونت و بیماری کمک می کند.
نزدیکی سینه در زیر بغل )زیر بازو( ،بالای استخوان ترقوه و در قفسه سینه، گروه هایی از غدد لنفاوی یافت میشوند.
احتمال بروز سرطان سینه با افزایش سن زنان بیشتر است همچنین این سرطان در زنان سفید پوست بیشتر از زنان سیاهپوست رخ می دهد، اما زنان سیاه پوست بیشتر در اثر سرطان سینه می میرند نسبت به زنان سفیدپوست. سرطان سینه به ندرت در مردان رخ می دهد و از آنجایی که مردان مبتلا به سرطان سینه معمولاً توده های دارند که میتوان آن را احساس کرد، آزمایشهای غربالگری معمولاً مفید نمی باشند.
در ادامه نکات کلیدی غربالگری سرطان سینه را بخوانیم.
✓ ماموگرافی تصویری از داخل بافت سینه است. ماموگرافی ممکن است تومورهایی را مشخص نماید که برای لمس کردن فیزیکی خیلی کوچک هستند.
✓ماموگرافی در زنان با بافت سینه متراکم احتمال کمتری برای ایجاد تومورهای سینه دارد. از آنجایی که هم تومورها و هم بافت متراکم پستان در ماموگرافی سفید به نظر می رسند، زمانی که بافت سینه متراکم وجود داشته باشد، یافتن تومور دشوارتر است بخصوص در زنان جوان .
DBT در سال 2018 توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده) FDA ( تایید شد و اکنون در ۳ مورد از ۴ مرکز مورداستفاده قرار می گیرد. یک مطالعه نشان داد که DBT نتایج آزمایش مثبت کاذب را کاهش می دهد) مثبت کاذب نشان میدهد سرطان وجود دارد در حالی که واقعاً وجود ندارد( و احتمالاً مرگ و میر ناشی از سرطان سینه را کاهش می دهد.
مطالعات بیشتری برای ارائه اطلاعات در مورد ماموگرافی دیجیتال در مقایسه با DBT در حال انجام است .
عوامل موثر بر اینکه ماموگرافی قادر به تشخیص سرطان پستان باشد چیست؟
یک جرعه اطلاعات بیشتر راجع به سرطان سینه
زنان ۵۰ تا ۶۹ ساله که ماموگرافی غربالگری انجام می دهند، نسبت به زنانی که ماموگرافی غربالگری انجام نمی دهند، شانس کمتری برای مرگ ناشی از سرطان سینه دارند. زنان کمتری در ایالات متحده بر اثر سرطان سینه جان خود را ازدست می دهند، اما مشخص نیست که آیا خطر کمتر مرگ به این دلیل است که سرطان با غربالگری زودهنگام تشخیص داده شده است یا اینکه ارائه درمان ها پیشرفت داشته است .
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی) MRI ( میتواند برای غربالگری زنانی که در معرض خطر بالای سرطان سینه هستند استفاده شود. MRI روشی است که از آهنربا، امواج رادیویی و کامپیوتر برای تهیه مجموعه ای از تصاویر دقیق از نواحی داخل بدن استفاده می کند. این روش تصویربرداری تشدید مغناطیسی هسته ای) NMRI ( نیز نامیده می شود .MRI از هیچ اشعه ایکس استفاده نمی کند و زن در معرض اشعه قرار نمی گیرد. زنان با سینه های متراکم که غربالگری تکمیلی )مثلاً MRI ( انجام میدهند، میزان بیشتری از تشخیص سرطان سینه را نشان میدهند، اما شواهد محدودی در مورد اینکه آیا این منجر به نتایج سلامتی بهتری میشود وجود دارد .
جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشین